CleanWND®

Wat is CleanWND®?

CleanWND® is een non-woven, geïmpregneerd doekje dat fungeert als een innovatief debridement- en verzorgingssysteem voor complexe wonden. Het verwijdert debris en exsudaat grondig en vrijwel pijnloos uit de wond en elimineert tevens schilfers en keratoses van de omliggende huid.

CleanWND® wordt geproduceerd volgens de “needle punch methode” en bevat korte vezels die het mogelijk maken om gemakkelijk wond debris op te nemen tijdens het mechanisch debridement zonder pluizen achter te laten.

Clean WND

Hoe werkt het?

De CleanWND® doekjes zijn geïmpregneerd met hyaluronzuur en fosfolipide.

Hyaluronzuur is een belangrijke component van de extracellulaire matrix van de huid en speelt een aanzienlijke rol in het metabolisme van de lederhuid, in de genezing van de wond en het herstel van weefsels.

Fosfolipide verzorgt de reiniging en vervangt de fosfolipide die verloren is gegaan in het beschadigde weefsel van de wond.

Wat zijn de voordelen?

  • De CleanWND® doekjes zijn reeds geïmpregneerd, dus er is geen extra vloeistof nodig.
  • Gemakkelijk in gebruik.
  • Verwijdert debris uit de wond, schilfers en keratoses van de omliggende huid.
  • Effectief, snel en eenvoudig.
  • Kostenbesparend.
  • Goede acceptatie door patiënten, vrijwel pijnloos in gebruik.
  • Geschikt voor gebruik bij complexe wonden.

Productoverzicht

Samenstelling:

Hyaluronzuur: 2%-4%
Fosfolipide: 0,75%-1%
Aloë Vera: 0,5%-1%

De CleanWND® doekjes kunnen, conform het WCS classificatiemodel worden toegepast in de “Gele Wond”.

Z-index code Product code Product omschrijving Afmetingen Verpakking Verkoop eenheid AIP verkoop eenheid
16821963 2015C CLEANWND® debridement doekje 15 x 20 cm 1 doekje/pouch 1 doos met 20 doekjes € 179,00
16821955 2015A CLEANWND® debridement doekje 15 x 20 cm 1 doekje/pouch 1 doos met 10 doekjes € 89,50

Gebruikshandleiding CleanWND® - Nederlands

Ervaringen uit de praktijk

"Zowel uit de literatuur als vanuit de praktijk weten we dat wonden meerdere malen per week debrideren, resulteert in een snellere wondgenezing. Scherp debridement is thuis vaak niet mogelijk, en kan erg pijnlijk zijn voor de patiënt. De CleanWND® debridement doekjes die ik heb mogen testen, blijken een zeer effectief en patientvriendelijk alternatief voor scherp debridement. Het debris in de wonden laat zich met behulp van CleanWND® nagenoeg pijnloos verwijderen. Waar ik daarnaast zeer enthousiast over ben, is het effect van CleanWND® op de hyperkeratotische, schilferige en droge benen. Het behandelen van deze kwetsbare benen met de CleanWND®, geimpregneerd met hyaluronzuur en fosfolipide, laat direct een positief effect zien, zo duidelijk dat je precies ziet tot waar het been behandeld is. De schilfers laten zich pijnloos verwijderen, en de huid ziet er direct gezonder uit. Patiënten gaven aan dat hun huid direct prettiger, soepeler aanvoelde, en dat dit gevoel dagen aanhield."

- Sandra Janssen
V.S. Wondzorg
MSc Health & Social Care
Elkerliek ziekenhuis, Nederland